Cum să pregătești mașina de drum
Mereu am zis despre noi că parcă ne-am născut în mașină. Ne place extrem de mult să ne plimbăm și suntem toată ziua pe drumuri. Facem drumuri de ore întregi fără să ne deranjeze, iar cei mici ne seamănă în această privință. Așa că azi am hotărât să vă scriu despre un subiect mai practic – Cum să pregătești mașina de drum!
De fiecare dată când alegem să mergem undeva cu mașina, siguranța este prioritară pentru noi. Mașina este o necesitate, nu un lux. Însă, pentru a te bucura de confortul și comoditatea pe care mașina ți-o oferă, trebuie să fii conștient că vei avea nevoie și de investiții mai mici sau mai mari. De la benzina sau motorina zilnică, la asigurări și piese de schimb, trebuie să fii pregătit să ai grijă de mașinuța ta.
Așadar, cum să pregătești mașina de drum?
Verifică să ai asigurea plătită și toate actele în ordine
Asigurare, ITP, rovignetă… știți voi câte sunt. De fiecare dată când plecăm la drum (mai ales la unul lung) verificăm să fim cu toate actele în ordine. Este extrem de important acest lucru. Față de anii trecuți, e drept că asigurarea s-a scumpit extrem de tare, dar confortul costă, n-avem ce face!
Fă-i mașinii o revizie
Bineînțeles că nu e nevoie de o revizie în plus față de cele regulate dacă te duci până la supermarket. Dar când te pregătești de un drum lung, o revizie serioasă nu ar prinde rău. Așa ești sigur că nu ai probleme cu mașina, iar dacă trebuie schimbată vreo piesă, ai timp să o faci. Noi ne-am cumpărat recent un Opel și avea nevoie de un scut de motor. Nu voiam nici să investim extrem de mult, așa că am optat să îl cumpăr de pe un site de dezmembrări.
Noi am optat pentru Materom dezmembrări, pentru că pe site am găsit o mulțime de piese auto Opel și nu numai. A fost o opțiune bună și avantajoasă atunci când am avut nevoie de piese auto și noi am fost de fiecare dată mulțumiți.
Asigură-te că ai în portbagaj roata de rezervă, cric și trusa de prim ajutor
Nu pleca niciodată la drum lung fără să ai o roată de rezervă în portbagaj. Asta dacă nu vrei să fii tractat, ceea ce bănuiesc că nu este țelul tău în viață. 😀 Același lucru este valabil pentru cric și trusa de prim ajutor. Nu strică să le ai în portbagaj și sigur nu ocupă prea mult loc.
Verifică nivelul uleiului, al lichidului de frână și asigură-te că ai lichid de parbriz
Soțul meu mereu este atent la aceste aspecte, mai ales că el se ocupă de verificarea mașinii. La fel cum se ocupă și de condusul ei. Deși am permis, eu prefer locul din dreapta. Cum el adoră să conducă, suntem amândoi mulțumiți.
Verifică presiunea din roți
O scurtă vizită la o vulcanizare și se rezolvă și acest aspect din pregătirea de drum a mașinii. Nu de alta, dar niște roți dezumflate nu cred că sunt de mare ajutor.
Nu uita să faci plinul!
Cu siguranță mai sunt o mulțime de chestii de făcut înainte să pleci la drum lung cu mașina, dar mie astea mi-au trecut acum prin cap și mi se par importante. Cred că atunci când te gândești cum să pregătești mașina de drum, cu siguranță vei face tot ce este nevoie ca să fii în siguranță. Siguranța primează și dacă nu ești dispus să ai grijă de mașină și să conduci responsabil, mai bine mergi cu trenul! 🙂
Voi ce considerați că este cel mai important atunci când plecați la drum lung cu mașina? Ce aspecte le rezolvați prima oară?
Informații utile,multumim.
Foarte bune informațiile. Mulțumim!
Apectele ce includ siguranta mi se par si mie cele mai importante.