Procesul prin care îmi compun eu ținutele de iarnă – pași simpli pe care îi poți urma și tu!
Sezonul rece aduce cu sine numeroase bătăi de cap când vine vorba de vestimentație. De la paleta cromatică, la accesorii, la păstrarea unor proporții care să ne pună într-o lumină bună, este mult mai complex să compui ținute de iarnă reușite, decât este să compui ținute reușite vara. În sezonul călduros, este îndeajuns să pui pe tine o rochie, să încalți o pereche de sandale, să îți pui lucrurile esențiale într-o geantă de paie și gata! Iarna, lucrurile se complică, dar le poți simplifica destul de ușor!
Pașii pe care îi urmez eu când îmi compun ținutele de iarnă
- Verific prognoza meteo
Este important să știi dacă outfitul pe care îl vei purta va trebui să fie potrivit pentru o vreme friguroasă uscată sau umedă. Ce înseamnă acest lucru? Dacă este frig și atât, poți purta liniștită un palton sau geci care nu sunt neapărat impermeabile. În schimb, dacă vremea este umedă, dacă urmează precipitații, lapoviță sau ninsoare, ai nevoie de un strat exterior impermeabil. Sfatul meu este să ai oricum întotdeauna o mică umbrelă în mașină sau la tine.
- Aleg paleta cromatică
Aleg mai apoi paleta cromatică în funcție de prognoza meteo și de articolele vestimentare care se potrivesc cu aceasta. Îmi place să combin uneori doar piese de culori deschise, iar alteori mă joc cu tonuri ceva mai intense, precum roșu sau portocaliu. Acestea mi se pare că arată foarte bine în contrast cu vremea mohorâtă de afară.
3. Aleg proporțiile care mă avantajează
Jocul cu proporțiile trebuie practicat adesea pentru a-l stăpâni cu adevărat. Fie că alegi o pereche de pantaloni cu talie înaltă pe care îi combini cu o bluză scurtă, pentru a-ți evidenția talia, fie că alegi o pereche de colanți și o tunică tricotată care vine până la jumătatea coapselor, regula de bază e ca punctul în care se întâlnește partea superioară a pantalonilor cu partea inferioară a topului, să nu se afle în jurul bazinului. Această proporție nu avantajează pe nimeni, nici chiar pe femeile cu un corp clepsidră. Linia de întâlnire ar trebui să fie deasupra buricului sau pe la jumătatea coapselor. În funcție de culori și materiale, poți jongla cu aceste două proporții și vei găsi numeroase combinații avantajoase.
4. Aleg accesoriile potrivite
După ce am trecut prin pașii de mai sus, am ajuns la etapa care îmi place mie cel mai mult pentru că „încheagă” vizual întreaga ținută. Cu toate că până acum mi-a plăcut să mențin numărul accesoriilor din garderobă cât mai mic, mi-am dat seama că îmi lipsesc anumite elemente care să îmi întregească ținutele. La fel ca în cazul unui puzzle, am nevoie de acea piesă, pentru a întregi imaginea. Din această cauză, am așteptat cu nerăbdare gențile la reducere de la Barney’s Store. Pentru că de aici mi-am cumpărat și ultimele poșete care se păstrează într-o formă foarte bună, cu toate că le-am purtat (foarte) mult.
Sper că te-am ajutat să înțelegi mai bine care este procesul prin care eu trec pentru a-mi compune ținute de iarnă care nu doar că arată bine, dar mă ajută și să mă simt comod și să nu simt frigul. Ține minte că proporțiile sunt foarte importante, dar nu uita și de jocul de culori care poate scoate orice ținută din anonimat. Întregește „puzzle-ul” cu geanta potrivită și bucură-te și tu, alături de mine, de o iarnă ca-n povești!
Voi cum vă compuneți ținutele de iarnă?
*Acest articol este un guest post.
Color palette, I prefer to monochromatic trends