Rețetă de pizza ca la restaurant
Mereu am evitat să fac pizza. Pe de o parte pentru că nu îmi cocea bine cuptorul, iar pe de alta pentru că îmi era teamă că nu voi găsi o rețetă de pizza care să îmi placă. Primul pas l-am făcut acum câteva luni, când mi-am luat un cuptor electric. Al doilea pas l-am făcut când am hotărât să nu caut nicio rețetă, ci să fac cum mă taie capul.
A ieșit o pizza delicioasă, chiar mai bună decât la restaurant, aș spune. Blatul a fost perfect, brânza din belșug, așa că a dispărut rapid de pe farfurii.
Rețetă de pizza delicioasă
Ingrediente pentru blat
- 400 ml apă
- 1 plic de drojdie uscată
- 4 linguri de ulei
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 500 grame de făină
Cel mai tare îmi era frică de blat. Mă gândeam că va ieși fie prea gros, fie prea crocant. Așa că mi-a trecut prin cap să fac aluatul fix ca la covridogi, pentru că știu că este perfect. Apa călduță (nu fierbinte, că opăriți drojdia) se amestecă bine cu drojdia, sarea și zahărul. Se adaugă uleiul, apoi făina, în ploaie. Se adaugă făină până iese un aluat moale, elastic. Se lasă la crescut până își dublează volumul.
Cât a crescut aluatul mi-am pregătit ingredientele de pus pe el.
- bulion/suc de roșii
- cabanoși
- salam
- șuncă de pui
- ciuperci
- cașcaval
- porumb
- cimbru, piper, sare, busuioc
Nu vă dau cantități, fiindcă fiecare pune ce și cât vrea pe pizza. Eu mi-am făcut un sos din bulion, suc de roșii și condimente. Am întins bine blatul și l-am uns din belșug cu sos. Am pus din toate ingredientele tăiate mărunt câte puțin, apoi am pus cașcaval ras, din belșug.
Am dat la cuptor pe aproximativ 15 minute, la 200 de grade. La cuptor normal, dați la temperatură medie și urmăriți când este coaptă. Va dura mai mult decât la cel electric.
Am scos-o din cuptor și am mâncat-o imediat. Nici nu a mai fost nevoie de sos peste, cel de pe ea fiind destul de condimentat și gustos.
P.S. Din aluatul de mai sus ies 3-4 pizza maaaari. 😀
Poftă bună!
Delicios arată. Adevărul este că și mie tot de aluat îmi e teamă. Am incercat mai demult, era relativ ok, dar marginile au ieșit mult prea crocante si am renunțat.
Încearcă-l pe ăsta! Nu iese crocant, e perfect.
La fel fac și eu blatul. Dar nu îl las să crească, nu am răbdare.
Chiar tare bine arată! Blatul nu îmi iese niciodată cum trebuie, probabil tot din cauza cuptorului.
Arata tare bine,ești o gospodina pe cinste.
Oh, Doamne ce mi-ai făcut!
Nici nu voiam să îți las comentariu după ce am citit. Nu de alta dar nu puteam respira de înghițit în sec.
Ar trebui să ne trimiți și nouă prin curier urgent câte o bucată. Că tare bine arată. Aoleu, ce mi-ai făcut.
Nu e corect să mănânci singură bunăciunea aia. Pfui, arată delicios!
Nu meriți, dar felicitări pentru articol și mulțam de rețetă!
Data viitoare când fac, trimit prin curier. Să lași adresa. 😛
Pfoai, mi-ai făcut o poftă de pizza și eu cică-s la regim 🙁
Ups!
Foarte apetisanta pizza ta! Si eu am chestia asta cu improvizatul 🙂
De mult nu am mai facut pizza acasa, asa e cand nu mai sunt copii prin casa 🙂
Felicitari!
Așa e, când sunt copiii plecați 2-3 zile, parcă nu prea am chef de gătit multe.
Și eu fac pizza în casă. Cu de toate ! Of, deja poftesc la a ta !
Arata fabulos, sincer aluatul de pizza este singurul aluat cu care lucrez cu indrazneala si iese foarte bun. N-am mai facut de ceva timp insa, mai mult am cumparat in ultima vreme. E foarte fain!
Nu am cumpărat niciodată aluat de pizza.
La fel fac și eu aluatul! Niciodată nu respect o rețetă originală! Tot timpul scot sau mai adaug ingrediente și iese pe gustul! Să vă fie de bine!
Mulțumim!
Ce bine arata! 🙂
Ce bine arata!