Rețetă degețele de pui crocante la cuptor
Ne place puiul. Îl facem în fel și chip și parcă mereu ne tot vin idei de mâncare delicioasă. Fie că alegem să îl gătim întreg sau pe bucăți, puiul este cel mai consumat în casa noastră. Iar zilele trecute am făcut niște degețele de pui crocante care se păstrează la fel și a doua zi. Au fost delicioase și poate cele mai crocante de până acum, așa că voiam să vă spun și vouă secretul.
Degețele de pui crocante – o mâncare iubită de copii și adulți
Acum să fim sinceri! Cui nu-i plac degețelele de pui? Nouă sigur ne plac și facem destul de des. Totuși, dacă până acum făceam astfel de crochete în ulei, de data asta le-am făcut la cuptor și acesta este și motivul pentru care au ieșit așa crocante.
Ingrediente pentru o tavă plină de degețele de pui crocante
- 500 grame de piept de pui
- 4-5 ouă
- 200-300 grame de făină de grâu
- o pungă de fulgi de porumb sfărâmați
- condimente – sare, piper, cimbru boia de ardei iute de la Vegeta, condimente de pui.
Am tăiat pieptul de pui fâșii și l-am condimentat bine. L-am dat prin ou, făină, iarăși ou și la urmă prin fulgii de porumb. Am pus degețelele în tava pe hârtie de copt și le-am copt până s-au rumenit bine (cca 25 de minute). Ies de două ori mai crocante decât în ulei și sunt și mai sănătoase, bineînțeles.
Le-am servit cu cușcuș bine condimentat, în care am folosit și un cub de găină Vegeta. A fost combinația perfectă și toată lumea a fost încântată de mâncare.
Vouă vă plac degețelele de pui? Le-ați încercat vreodată la cuptor?
Mulțumesc pentru rețetă! Am făcut și eu ceva asemănător de câteva ori, chiar la cuptor.
Vai ce bine arata. Și eu obișnuiesc sa fac, dar din păcate le prăjesc. Dar, data viitoare voi încerca să le fac la cuptor.
Da, ne plac mult. De cele mai multe ori le fac la cuptor.
Cat de bine arata. Vreau și eu.
Si eu i le fac frecvent Jasminei in ideea de-a nu manca KFC sau alte nebunii