Decongestionante nazale – o alternativă de tratare a răcelii
Trebuie să vă spun că sunt o norocoasă. De cele mai multe ori, răcelile ne ocolesc. Darius nu a fost niciodată răcit în 3 ani, iar la Amira pot număra pe degetele de la o mână de câte ori a răcit, în 10 ani. Au un sistem imunitar bun și mă bucur. Nu au fost niciodată înfofoliți și cocoloșiți și nici nu vreți să știți câte priviri urâte îmi iau când amândoi sunt fără fular afară, iarna. 😀
La Amira și la noi, cei mari, în rarele cazuri în care am răcit, am optat să tratăm cu remedii naturiste, folosind pastile doar dacă e neapărată nevoie. Lămâie cu miere, ridiche cu miere, ceaiuri calde, hidratare. Acum, am descoperit decongestionantele nazale de la Vapour Rub și m-am gândit să vă povestesc și vouă puțin despre ele. Țin să precizez că încă nu le-am folosit și sper să nu fie nevoie prea curând.
Decongestionante nazale Vapour Rub
Despre decongestionante nazale am mai auzit, dar nu a fost nevoie să le folosesc. Cele de la Vapour Rub m-au atras datorită faptului că sunt naturale și pot fi folosite și de copiii mici. Așa că, ne-am făcut stocul, pregătiți de orice.
În pachetul meu de pe Bazarul de sănătate am avut un decongestionant nazal, un ulei esențial pentru respirație ușoară și un gel de buze.
Decongestionantele nazale conțin uleiuri aromatice de mentol, eucalipt și cimbru și se aplică pe piept, gât și spate în cantitate mică. Ajută la respirație, desfundând căile nazale. Este indicat să se evite contactul cu ochii.
Uleiul esențial se poate folosi atât la baie, cât și în difuzor, pentru aromoterapie. De asemenea, se poate folosi în cantitate foarte mică și la masaj.
Produsul pe care l-am folosit și mi-a plăcut tare mult este Cimmerin. Este un balsam de buze pentru buze crăpate, uscate, cu leziuni. L-am folosit când aveam buzele extrem de uscate, ca urmare a folosirii excesive a rujurilor mate și după 2 zile erau ca noi, fără nicio exagerare. Textura e puțin ciudată, fiind un gel puțin lipicios, dar m-am obișnuit destul de repede cu ea.
Cimmerin gel formează un strat protector bacteriostatic, regenerează și protejează buzele afectate de contaminări externe. Prețul este extrem de mic (în jur de 13 lei) pentru ceea ce face, așa că vi-l recomand cu tot dragul.
Voi ați folosit produse Vapour Rub sau Cimmerin gel? Folosiți decongestionante nazale, când sunteți răciți?
Nu am folosit, dar o sa iau si eu, sa am acasa. Nici Denisa nu e tare bolnavicioasa, dar tot raceste uneori.
Am folosit la Maia gelul și și-a făcut efectul, a respirat mai bine.
Interesant 🙂 l-aș folosi chiar și pentru mine (am des probleme cu nasul).
Bine de știut. Mulțumesc pentru recomandări!
Decongestionante nu folosesc. Astea cred că sunt utile în congestia nazală ușoară și mi-a plăcut modul de aplicare. Iritarea și lezarea mucoasei nazale este unul dintre motivele pentru care evit pe cât posibile decongestionantele.
M-a atras, însă, Cimmerin gel. Sunt chiar curioasă.
Multumim pentru recomandare