Rețetă cartofi umpluți
Cartofii mei umpluți de aseară au făcut furori. Ce e drept, sunt absolut delicioși și se fac relativ rapid. Tocmai de aceea, v-am promis că azi revin cu rețeta de cartofi umpluți, așa cum îi fac eu. Cu siguranță vă veți impresiona familia sau musafirii dacă îi veți găti. Și dacă îi gătiți o dată, sigur vor rămâne printre felurile preferate.
Ce ne trebuie pentru cartofi umpluți?
- câțiva cartofi (numărul depinde de câți vreți să faceți)
- șuncă de pui
- ceapă
- ardei kapia
- brânză topită/cașcaval/telemea
- puțin unt
- condimente: sare piper, cimbru, rozmarin, condimente de cartofi prăjiți
Cum se prepară cartofii umpluți?
Se curăță și se spală cartofii, după care se taie în jumătate. Se scobește fiecare jumătate astfel încât să rămână cartoful gol. Totuși, nu îl subțiați chiar foarte tare, pentru că trebuie să susțină și umplutura.
După ce am scobit toate jumătățile, le-am pus într-o tavă și le-am condimentat bine. Am pus în fiecare cartof câte un pic de unt, apoi am adăugat ceapă tăiată mărunt, ardei kapia, șuncă de pui și cartofi tăiați mărunți (din ce am scobit). După ce am umplut toți cartofii, am pus peste câte o jumătate de felie de brânză topită. Puteți rade cașcaval, telemea, parmezan… orice vă place.
Am mai condimentat cu cimbru și rozmarin și am dat tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, cu ventilație. Au fost gata cam în jumătate de oră. Dacă aveți cuptor normal, țineți-i la foc mic spre mediu, ca să nu se ardă forțat și să rămână cartofii cruzi.
Rețeta de cartofi umpluți este ușor de făcut (în afară de scobit, care îți cam lasă bătături :D) și este extrem de gustoasă. Puteți să puneți în ei orice vă trece prin cap, cu siguranță vor fi la fel de buni.
Vouă vă plac cartofii umpluți? Dacă încercați rețeta, mi-ar plăcea să îmi arătați cum v-au ieșit, pe pagina de Facebook sau Instagram. Poftă bună!
O să încerc și eu duminică aceasta rețetă pentru că arată super bine
Arătă prea bine să nu mă apuc de gătit!! Multumesc pentru rețetă!
Mulțumim pentru rețetă.
Arata foarte bine, revin cu feedback dupa ce testez. 🙂
De cum i-am văzut mi-au plăcut și mi-am imaginat cât sunt de gustoși!
Voi încerca și eu rețeta.
Mulțumesc!
Arata foarte bine.
Cred ca sunt si gustosi.
O sa incerc si eu, dar fara sunca de pui sa vad ce-o sa iasa 😉
Bună!Cred că sunt și spornici(adică să mai rămână și pentru a doua zi :D,pe mine asta mă termină).Și chiar mă gândeam cum i-ai făcut…nu că ar fi necesar de vreo instruire dar eu am crezut că întâi ai fiert cartofii întregi.(să nu rămână cruzi)
Mulțumesc pentru rețetă!
Delicios arata! Multumesc pentru reteta!
Da, îmi plac tare. Eu ii fierb pe jumătate sau îi țin în cuptor până sunt aproape gata. Apoi îi scobesc, pun totul si îi las la rumenit.
Arata fenomenali! O rog pe mama sa mi facă și mie după rețeta ta
Ce bine arara!
Sigur voi face si eu …
Multumim pentru reteta!