Rețetă ciuperci umplute cu piept de pui
Zilele trecute am făcut niște ciuperci umplute cu piept de pui absolut delicioase. Mă țineam de foarte mult timp să fac ciuperci umplute, iar acum a venit momentul. Am găsit niște ciuperci maaari la Lidl și n-am mai stat pe gânduri.
Aceste ciuperci umplute sunt bune și ca fel principal, dar si ca garnitură, se fac rapid și ușor și sunt bune rău.
Rețetă ciuperci umplute cu piept de pui
Ingrediente
- 1 kg ciuperci mari
- 250-300 gr piept de pui
- 100-150 gr maioneză
- 100 gr iaurt gras
- 1 ardei kapia mare
- zeama de la o lămâie
- puțin unt
- sare și piper
Cum se prepară?
Se pune pieptul de pui la fiert și se face maioneza. Puteți pune și maioneză cumpărată, dar mie nu îmi place și o fac singură. Când pieptul de pui a fiert, se mărunțește și se amestecă cu ardeiul tăiat mărunt, maioneza și iaurtul. De data asta eu am pus și albușurile de la ouăle fierte pentru maioneză.
Se pune sare și piper după gust și zeamă de lămâie, pentru a nu fi grețoasă compoziția.
Ciupercile se curăță bine, se stropesc cu lămâie și se sărează. Le-am așezat în tava cu foaie de copt, am pus în fiecare câte puțin unt și apoi le-am umplut cu pieptul de pui amestecat cu restul de ingrediente.
Le-am dat la cuptop cam 20-25 de minute, la 180 de grade. Aveți grijă să nu le țineți prea mult, ca să nu se usuce. Ar fi păcat de ele.
Se servesc calde și sunt delicioaseeeee.
De asemenea, puteți face ciuperci umplute cu tot felul de chestii. Cu legume, cu brânză și mărar, cu cașcaval, cu ce vă trece prin cap.
Vouă vă plac ciupercile? Ați încercat vreodată ciuperci umplute cu piept de pui?
Mulțumesc pentru idee! Sper să găsesc și eu ciuperci mari, îmi e dor de niște ciuperci umplute.
Pare destul de simplu de făcut. Voi încerca și eu 🙂
Foarte bune cipercile umplute, imi plac si mie foarte mult si le gatesc de cate ori am ocazia
Nu mănânc nimic de pricină animală, dar fac ceva asemănător. Pun tofu și unt vegan.
O bunătate!
Noua ne plac umplute cu branza sarata si marar sau cu cascaval, dar in general le facem pe gratar.