Un altfel de tiramisu
Dragii mei devoratori de dulciuri! Ispita apare din nou la ore târzii în noapte, cu o rețetă de altfel de tiramisu. Spun altfel, pentru că am făcut fix ce mi-a trecut prin cap, ca de obicei. Nu a ieșit foarte aspectuos, dar a ieșit super, super gustos, ceea ce am și vrut de la bun început.
Cum am ajuns să fac un altfel de tiramisu? Aveam o mulțime de biscuiți Rostar primiți la eveniment și voiam să fac și o rețetă. Nu voiam totuși salam de biscuiți, tort sau biluțe, pentru că tot am făcut. Și pentru că de fiecare dată biscuiții Baby au rămas cam nemâncați, m-am gândit să îi fac și pe ei vedetă.
Ce mi-a trebuit pentru un altfel de tiramisu?
- 2 pungi de biscuiți Rostar Baby
- 4 ouă
- 150 gr zahăr
- esență de rom
- 500 gr mascarpone
- cacao
- o cană de ciocolată caldă
Am pregătit ciocolata caldă și am lăsat-o să se răcească. Între timp, am bătut gălbenușurile cu zahărul până s-au făcut cremă. Am adăugat peste ele puțină esență de rom și brânza mascarpone și am amestecat bine.
Albușurile le-am bătut cu puțină sare și le-am încorporat ușor peste crema din gălbenușuri și mascarpone.
Am înmuiat biscuiții în ciocolata caldă pentru câteva secunde și i-am pus în vasul yena. Am turnat peste ei un strat de cremă, apoi am mai pus un strat de biscuiți. Am turnat restul de cremă, am tapetat bine cu cacao și am dat la frigider pentru câteva ore.
Aș fi preferat să o las peste noapte, dar copiii nu au mai avut răbdare și au devorat prăjitura după câteva ore. A fost delicioasă și sigur vom mai face.
Ce părere aveți de ideea noastră de astfel de tiramisu? Ați încerca-o?
Multumim pentru reteta.
Ce bn arata.Multumim pt reteta!
Da, as incerca-o. Pare delicioasa.