Rețetă brioșe sărate
Hello, dragii mei! După atâtea sarmale, cârnați, răcituri și chifteluțe, eu vin la voi cu o rețetă super ușoară, pe care o puteți face cu ce găsiți prin frigider. Rețeta asta de brioșe sărate mi-a trecut prin cap pentru că nu mai aveam idee ce să mâncăm la micul dejun și mă plictisisem de toate chestiile clasice. A fost un adevărat succes și toată lumea a zis să mai fac. Deci, trebuie să vă povestesc și vouă despre rețeta asta magică.
Ingrediente pentru 20 de brioșe sărate
- 4 ouă
- un iaurt mic
- 500 ml lapte
- cca 200 gr telemea sărată
- 100-150 gr mușchiuleț sau șuncă de pui
- 1 ardei kapia
- 150-200 gr făină
- sare, piper, condimente
- 1 praf de copt
N-am glumit când v-am zis că am făcut brioșele astea cu ce am găsit prin frigider. Ingredientele le puteți adapta după cum vă place, dar neapărat să puneți multe ouă.
Am bătut bine ouăle cu sare, piper, condimente (cimbru, rozmarin, condimente de pui) și praful de copt. Am pus iaurtul și laptele și am amestecat bine, apoi am adăugat telemeaua rasă. După, am pus făină cât a mai încăput, cât să fie un aluat de textura smântânii. După ce le-am amestecat pe toate, am adăugat și mușchiulețul și ardeiul tăiate cubulețe.
Le-am pus în forme de silicon (fără să le ung cu ceva) și am băgat tava în cuptorul preîncălzit, cam 15-20 minute la 180 de grade. Brioșele au ieșit moi, aerate și au fost excelente și calde dar și reci, a doua zi. Nu știu dacă țin mai mult, că n-au rezistat. :)))
Aceste brioșe sărate sunt perfecte pentru micul dejun, cină, gustare sau pachetul celui mic, la școală. Noi sigur le vom mai face, pentru că se prepară extrem de rapid și sunt delicioase. Voi ați făcut vreodată brioșe sărate?
Mulțumim pentru rețetă.
Excelent arata briosele astea sarate! Sa va fie de bine!
Un proverb, vechi, din bătrâni. Probabil de pe vremea lui Burebista… Îl știu deoarece, am vârsta necesară, bre…
Zice cam așa:
– Cine nu are bucătăreasă bună, inventivă și da, pot spune, frumoasă… păi să-și ia măi frate!
Bre recunosc, nu am un exemplar, dar ghici ce… Ne descurcăm și noi… Și uite că am găsit bre, una care împlinește toate cerințele și face și acte de caritate, cu… dă-știa, cu d-alde noi…
Da, frumos, recunosc, frumos!
No no, sunt tembel, formula magică e „Da, frumos, recunosc, delicios!
Dar spune-mi tu mie, cum să mai vorbesc, cum să mai pronunț cuvinte când îmi plouă în gură?
Pe bune, ar trebui să te angajeze ăștia la meteo sau să faci un film, că o carte există deja. „Femeia (v. Omul) care aduce ploaia” Ăh, ce zici, sună bine, este?
Da, mulțam mult pentru generozitatea cu, care ne împărtășești din momentele voastre de bucurie culinară.
Nu e de mirare că sunteți o familie atât de frumoasă!
Nu vreți să mă înfiați? Nu, huh? Mda, încercam și eu…
Bun, arată într-adevăr genial, într-atât că după ce am citit articolul a trebuit să mă ling pe degete…
Felicitări pentru inventivitate și pentru delicioșenii, Cătălina!
Felicitări de asemenea pentru articol!
Alex, mamă, se vede că ți-e poftă! Comentariul tău mai are puțin și e mai lung decât articolul meu. :)) Mersi fain de aprecieri!
Nu am făcut, dar trebuie să încet încerc rețeta. Par delicioase.
Delicioasssss, trebuie să le încerc.