Rețetă cremă de zahăr ars
Azi vreau să împărtășesc cu voi cea mai simplă și gustoasă rețetă de cremă de zahăr ars, pe care am încercat-o și eu prima oară acum vreo lună de zile. Ador crema de zahăr ars, dar nu știu de ce nu am făcut niciodată până acum. De fapt, cred ca știu. Ne satisfăceam pofta de fiecare dată când ne făcea mama soacră acest desert delicios.
Dar într-o zi mi s-a făcut poftă rău, așa că am sunat-o și i-am cerut rețeta ei, ca să fiu sigură că merg la sigur și că va ieși bună. Copiii nu mănâncă niciunul cremă de zahăr ars, așa că ne-am răsfățat doar noi cu toatăăăăă prăjitura.
A ieșit aerată, pufoasă și delicioasă. Iar siropul de caramel a completat-o perfect.
Rețetă cremă de zahăr ars
Ce ingrediente am avut nevoie?
Pentru siropul de caramel
- o cană de zahăr
Pentru cremă
- 8 ouă
- o cană de zahăr
- 1 litru de lapte
- esență de vanilie
- puțină sare
Întâi am preparat siropul de caramel. Pur și simplu am pus la topit la foc mic o cană cu zahăr, în care am învârtit continuu pentru a nu se lipi. Încercați să alegeți o oală cu pereții înalți și rezistentă la cuptor, pentru a putea să faceți crema direct în ea. Eu am folosit o oală din granit de la Sonette, absolut senzațională. Nu lipește și mâncarea se gătește parcă și mai repede în ea.
După ce s-a format siropul, trebuie întins cu grijă pe pereții oalei și lăsat să se răcească puțin. Mare atenție să nu vă frigeți!!! Zahărul arde carnea până la os. Mie mi-a picat o bucățică pe un deget și încă nu s-a vindecat nici acum, după o lună.
Cât stă siropul la răcit, bateți ouăle cu sarea și zahărul, apoi adăugați laptele și esența și amestecați bine. Turnați compoziția peste siropul de caramel și dați crema la copt pentru 40-45 minute, la 180 de grade. Ca să iasă mai aerată, eu am pus oala într-o tavă de cuptor cu apă rece, în care am tot completat apă la fiecare 10 minute, pentru a nu fierbe. Astfel, crema s-a gătit în voie și a ieșit perfectă.
Se mănâncă după ce stă câteva ore la frigider, de preferat o noapte.
Vouă vă place crema de zahăr ars? Ați făcut vreodată?
Îmi place, dar nu am făcut niciodată, pentru că mi se pare prea migălos de realizat.
Doamne, am făcut cred că sute de kg de cremă de zahăr ars. Ba chiar și tort din cremă de zahăr ars. 🙂
Voi încerca și rețeta ta, pentru că nu am mai făcut de ani buni cremă de zahăr ars și chiar mi-e poftă.
Îmi plăcea destul de mult crema de zahăr ars când eram copil. Cu ocazia asta o să încerc diverse rețete plant-based să văd dacă reușesc să găsesc ceva asemănător.
Trebuie sa recunosc ca mie nu imi place crema de zahar ars, prefer deserturile cu ciocolata 😀
Mie nu îmi place deloc acest desert, dar este preferatul soțului meu. Poate ar trebui să îi fac mai des cremă de zahăr ars. 😀
Cand primesc multe oua de casa si stiu ca voi avea musafiri, le pregatesc acest desert.
Crema de zahăr ars imi aduce aminte de copilarie.
Mama facea cea mai buna crema de zahar ars, mie nu-mi iese niciodata la fel.
Oh, chiar n-am mai facut de ceva vreme. Chiar mi-ai dat o idee tare faina pentru weekend!
Nici mie nu imi place crema de zahar ars, e mult prea dulce pentru mine
Intr-un timp imi faceam des crema de zahar ars doar ca in ultimul timp parca nu mi s-a mai parut asa waw. Cred ca m-am saturat de ea
Nu am făcut,dar am in plan
să încerc.